1. Hungary
 2. 3M Littmann fonendoszkópok
 3. Oktatás
 4. Oktatás: Tanuld meg, hogyan kell hallgatni

Auszkultáció: Tanuld meg, hogyan kell hallgatni


 • Gyermekgyógyászati nővér hallgatja egy kisgyermek mellkasát 3M Littmann Classic III fonendoszkóppal.

  Bevezetés az auszkultációba

  • Az auszkultáció olyan klinikai ismeret, amelyet megéri megtanulni. A különböző szív-, tüdő- és bélhangok pontos azonosításának képessége segít Önnek gyorsan és hatékonyan megvizsgálni a beteget és felmérni az állapotát. Az alábbi körülmények és eszközök segítenek Önnek az auszkultáció megfelelő elvégzésében:
   • Csendes, jól megvilágított, kellemesen meleg helyiség.
   • Megfelelően levetkőzött beteg. Ez lehetővé teszi Önnek, hogy a hallgatófejet közvetlenül a mellkasra vagy hátra tegye, és kiküszöböli a ruházat okozta torzulást és súrlódó zajokat.
   • A beteg megvizsgálásának lehetősége háton fekvő, ülő vagy a bal oldalán fekvő pozícióban. Különböző pozíciókban különböző hangokat hallhat, különösen az abnormális hangok esetében.
   • Nélkülözhetetlen a haranggal és membránnal egyaránt rendelkező (vagy harangként és membránként is működő) fonendoszkóp.
  • Tudjon meg még többet az auszkultációról! A 3M™ Littmann® Learning Oktató Applikáció olyan auszkultációs gyakorlóanyagokat tartalmaz, amelyek segíthetnek az auszkultációs ismereteinek fejlesztésében.
  • Ismerje meg a részleteket és töltse le az applikációt most
 • Szív auszkultáció oktató plakát

  A szív auszkultáció olyan készség, amely gyakorlatot igényel. Sok gyakorlatot! Segítségképp készítettünk egy praktikus oktató plakátot, amely referenciaként szolgál a 3M™ Littmann® fonendoszkóppal történő szívhang hallgatózáshoz.

  A szív körvonalát és a kulcsfontosságú hallgatózási pontokat is jelöltük. Az aorta, a pulmonalis, a tricuspidális és a mitrális területek számozással történő jelölése mutatja, hogy hova helyezze a fonendoszkóp hallgatófejét a klinikai vizsgálat során a szívhangok meghallgatására. Talál itt továbbá egy részletes leírást a szívciklusról, amely segít áttekinteni a szívhangokkal kapcsolatos alapokat.

  Töltse le a Cardiac Auscultation Posztert

 • Tüdő feletti hallgatózás oktató plakát

  A tüdő feletti hallgatózás során mindkét tüdőfelet figyelmesen meg kell hallgatni, valamint össze kell vetni a mellkas jobb és bal oldali pozícióiban észlelteket a légzés és a tüdőhangok aszimmetriájának azonosításához. Poszterünk megmutatja a megfelelő helyeket a mellkason - tüdőcsúcs, zónák, bázis -, hogy hova helyezze 3M™ Littmann® fonendoszkópját, amikor ezt a fontos diagnosztikai készséget gyakorolja.

  Töltse le a Pulmonary Auscultation Posztert