1. Hungary
 2. 3M Littmann fonendoszkópok
 3. Oktatás
 4. Hogyan válasszunk fonendoszkópot

Hogyan válasszunk fonendoszkópot


 • 3M Littmann fonendoszkóp hallgatófeje Littmann pecséttel a membránon.

  A fonendoszkóp vásárlása előtt próbálja ki: hallgassa meg, nézze meg és érezze Ön is a különbséget.

  Amikor fonendoszkópot vásárol, semmi nem helyettesítheti a különböző termékek kipróbálását. Kérdezze meg kollégáit, hogy kipróbálhatja-e a fonendoszkópjukat. (A használat előtt és után természetesen tisztítsa meg a fülolívákat.) Nézze meg a tulajdonságait. Nézze meg, hogy a fejhallgatók könnyen vagy nehezen állíthatók-e. Szinte biztos, hogy a 3M™ Littmann® fonendoszkóp mindent tudni fog, amit Ön keres, sőt, még többet is.

  Ha Ön nemrégóta használ fonendoszkópot, az alábbiakban megtekintheti az alkatrészeit is.


 • Illusztráció egy ciánkék fonendoszkópot viselő személy szürke körvonalaival.
  Hallgassa meg a különbséget

  A végső teszt: Mennyit hallhatunk? Vegye fel a Littmann fonendoszkópot (a fülolívák mutassanak az orra felé). Enyhe nyomással helyezze a hangolható membránt a mellkasára. Hallja a szívverését? Figyelje meg, milyen hangos a hang.

  Mennyivel hangosabb? Több mint négyszer hangosabb. A 3M belső tesztjei azt mutatták, hogy a Littmann fonendoszkóp felnőtt membránjával hallgatott szívhangok több mint négyszer (20 dB) hangosabbak voltak, mint egy másik márkájú fonendoszkóppal hallgatott hangok. Olyan, mint a suttogás és a beszéd közötti különbség. Kritikus különbséget jelenthet, hogy hallunk-e valami fontosat amikor beteget hallgatunk, vagy egyáltalán nem halljuk azt.

  Ha meghallgatta önmagát, hallgasson meg másokat is. Olvassa el az online értékeléseket. Kérdezzen olyan embereket, akik Littmann fonendoszkópot használnak. Az egyik történetet a másik után fogja hallani olyanoktól, akik ragaszkodnak a Littmann fonendoszkópokhoz, mert tisztán hallják a különbséget.


 • Fonendoszkóp illusztrációja megtört csövekkel és mellette egy fonendoszkóp egyenes csövekkel.
  Nézze meg a különbséget

  Próbálja meg ezt: Fogja meg a fonendoszkópot a fejhallgatónál és hagyja függőlegesen lógni. Lát rajta olyan törést vagy hajlást, amely megnehezítheti a fonendoszkóp használatát? Ez merev csöveket jelez, amely húzhatja a fülolívákat. A Littmann fonendoszkópok csövei egyenesen lógnak: könnyen hajlíthatóak a beteg vizsgálata során.

  Ahogy fogja a felhallgatót, figyelje meg, hogyan keresztezik egymást a fejhallgatócsövek. A Littmann fonendoszkóp fejhallgatócsövei szimmetrikusak, így optimálisan és kényelmesen illeszkedik a fülolíva.

  A fejhallgató kényelmesen a felhasználó fejméretéhez igazítható. Minden Littmann fonendoszkóp fejhallgató szorossága könnyen beállítható úgy, hogy enyhén összenyomja a fejhallgatócsöveket a szorosság növeléséhez vagy kissé széthúzza azokat a lazításához.


 • A Littmann fonendoszkóp lekerekített, puha fülolívái és más, kemény szélű fülolívák összehasonlító illusztrációja.
  Érezze a különbséget

  Futtassa végig az ujját a Littmann fonendoszkóp szorosan illeszkedő fülolíváin. Puhák, és kényelmesen, irritáció nélkül, pontosan illeszkednek a fülbe. Most próbálja meg lehúzni az egyiket a fejhallgatócsőről. A fülolívák tényleg szorosan illeszkednek a maximális akusztikus teljesítmény és a biztonság érdekében. Végül pedig érezze a súlyát. A Littmann fonendoszkópok akár a nyakban, akár zsebben hordva könnyűek és kényelmesek.

  Tudjon meg többet a Littmann fonendoszkópok előnyeiről.