A teljesítmény optimalizálása


 • Nővér, aki éppen a 3M Littmann Classic III fonendoszkóp fülolíváit teszi a fülébe.

  Öt tipp a 3M™ Littmann® fonendoszkóp megfelelő használatához.

  A Littmann fonendoszkópok elsőosztályú hangminőségükről és kényelmükről ismertek. Van azonban néhány dolog, amit Ön is megtehet, hogy biztosítsa új eszközének teljesítmény és alkalmasságát.


 • 3M Littmann fonendoszkóp fényes alumínium fejhallgatócsövei szimmetrikusan keresztezve egymást, végükön fekete fülolívákkal.

  1. Állítsa be a fülhallgatót

  Mielőtt betenné a fülolívákat a fülébe, győződjön meg arról, hogy azok előre, Öntől távolodó irányba mutatnak. (A ábra) Ez biztosítja azt, hogy hallgatócsövek kényelmesen illeszkedjenek a hallójáratokba és a maximális hangmennyiséget továbbítsák. Tartsa maga előtt a fejhallgatót, a két kezében egy-egy hallgatócsővel, húzza szét a fejhallgatót és helyezze a fülolívákat a fülébe. (B ábra)

  Ha nem illeszkedik kényelmesen, vagy nem megfelelő az akusztikus teljesítmény, állítson a fejhallgató szorosságán. Minden Littmann fonendoszkóp fejhallgatója állítható. Óvatosan nyomja össze a fejhallgatócsöveket, ha szorosabbá akarja tenni, és húzza szét, ha kevésbé szorossá.

  Ha nem megfelelően viseli a fejhallgatót (hátrafelé mutató fülolívák, például, mint a C ábrán), az rossz hangszigetelést, vagy egyes esetekben, teljes hangblokkot eredményezhet.

 • Orvos, megfelelően viselt Littmann fonendoszkóppal, előre mutató fülolívákkal.

  A. Megfelelő beillesztés

 • Egy orvos a megfelelő módon veszi fel a Littmann fonendoszkóppal, előre mutató fülolívákkal.

  B: Megfelelő pozícionálás

 • Orvos, nem megfelelően viselt Littmann fonendoszkóppal, hátra mutató fülolívákkal.

  C. Helytelen pozicionálás


 • 3M Littmann fonendoszkóp puha fülolívák egy hosszmérést jelző ikon mellett.

  2. Használjon megfelelő hallgatófej méretet

  Az optimális akusztikus teljesítmény érdekében fontos, hogy a fülbe illeszkedő, megfelelő méretű fülolívákat használja. Ez különösen igaz a puha fülolívákra. Minden Littmann fonendoszkóp-fülolíva kapható kis és nagy méretekben.


 • 3M Littmann Classic III fonendoszkóp hallgatófej ciánkék nyíllal a hallhatófej elfordításának jelzésére.

  3. Fordítsa a megfelelő oldalra

  Ha kétoldalú Littmann fonendoszkópot használ, ki kell nyitnia (vagy indexálnia kell) azt az oldalt, amelyet használni kíván – harang vagy membrán – úgy, hogy elforgatja a hallgatófejet. Ha a membrán nyitva van, a harang zárt, így a harangon keresztül nem jöhet át hang, és fordítva.


 • 3M Littmann Cardiology III fonendoszkóp harangját lezáró hangolható membrán, ciánkék kör kiemeléssel.

  4. Távolítsa az esetleges akadályokat

  Ha általában a zsebében hordja a fonendoszkópot, vagy nem tisztítja meg gyakran, a szöszök és a kosz felhalmozódhatnak, és eltömíthetik a hangcsatornát. A lerakódások megelőzése érdekében rendszeresen tisztítsa és ápolja fonendoszkópját. Ha 3M™ Littmann® Cardiology III™ vagy Classic III™ fonendoszkópot használ, tartsa a nyitott harangot lerakódásoktól mentesen úgy, hogy lefedi egy eltávolítható membránnal.


 • 3M Littmann Cardiology III fonendoszkóp harangját lezáró hangolható membránt eltávolító kéz.

  5. Ellenőrizze a zárógyűrűt

  A fonendoszkópok fontos eleme a légzáró tömítés, amely segítségével a testhangok továbbíthatók a beteg testéből az orvos füléhez. Ha a hallgatófejen laza alkatrészek vannak, laza vagy megtört csövek, vagy nem megfelelő illeszkedő fülolívák esetén a légzáró tömítés nem jön létre.