A hangolható technológia használata


 • A felső ábrán látható, könnyed nyomással elhelyezett hangolható membrán az alacsony frekvenciájú hangokat veszi fel; alul az erősebb nyomással elhelyezve a magasabb frekvenciák hallhatók.

  Könnyen válthat a magas és alacsony frekvenciák meghallgatása között.

  • A hangolható membrán technológia a 3M találmánya, amely könnyebbé és hatékonyabbá teszi a betegek meghallgatását. Segítségével a különböző típusú hangokat egyszerűen, mindössze a 3M™ Littmann® fonendoszkóp hallgatófejjel a mellkasra gyakorolt nyomás megváltoztatásával hallgathatja meg.
  • Szinte minden Littmann fonendoszkóp rendelkezik legalább egy hangolható membránnal. (A kivételek: elektronikus, gyermekgyógyászati és csecsemőgyógyászati modellek.) Hangolható technológiájuk gyakorlatilag kiküszöböli a mellkasról való levétel, megfordítás és újra elhelyezés szükségességét a különböző hangok meghallgatásához.
  • Míg más fonendoszkóp-márkákon a membránok és harangok le- és felcsavarozással cserélhetők, addig a Littmann fonendoszkópokon mindez könnyű és egyszerű.
  • Az alacsony frekvenciájú hangok meghallgatásához helyezze a hallgatófejet könnyedén a betegre. Ebben a helyzetben a membrán felfüggesztett pozícióban van, és az alacsony frekvenciájú hangokra rezonál.
  • A magas frekvenciájú hangok meghallgatásához határozottan nyomja a felületre a hallgatófejet. Ha a hallgatófejre nyomást gyakorol, a membrán mozgása korlátozottá válik. Ez blokkolja (vagy csökkenti) az alacsony frekvenciájú hangokat, így hallhatóvá válnak a magasabb frekvenciájú hangok.